Spa

Οι Ελληνικές και Ρωµαϊκές Θέρµες, ήταν πραγµατικοί ναοί απόλαυσης, χώροι συνάντησης και γνωριµιών, οάσεις υγείας, θέατρα τέχνης και κουλτούρας, στα οποία οι επισκέπτες αφουγκράζονταν το σώµα και το πνεύµα τους.Το µυστικό τους, ήταν κλεισµένο µέσα στην υγιεινή δύναµη του νερού και της θερµότητας και επιτυγχάνονταν θεαµατικά αποτελέσµατα τόσο για την σωµατική, όσο και για την ψυχική υγεία των θαµώνων.

O όρος SPA προήλθε από την λατινική σημειολογία των λέξεων SANUS PER ACQUA που σημαίνει υγεία μέσω του νερού. Την πατρότητα της λέξεως SPA την διεκδικεί επίσης και ένα μικρό Ελβετικό χωριό με ιαματικές πηγές.

POOL - RELAX AREA

Ζήστε την εμπειρία της θαλασσοθεραπείας, αφήστε την μαγική δράση του νερού να αγκαλιάσει το σώμα σας και απολαύστε τα ευεργετικά αποτελέσματα του υπέροχου συνδυασμού της Πισίνας και Relax Area.

Pool

Πισίνα με ζεστό νερό σε θερμοκρασία 28ο-30οC, τεσσάρων φυσιοθεραπευτικών σταθμών (αντίθετη κολύμβηση, κανόνι για πίεση υδροβροχής στον αυχένα, πλευρικά υδρομασάζ για πόδια - μέση - γλουτούς και blower καθιστό υδρομασάζ). Η χλωρίωση του νερού επιτυγχάνεται με αλάτι που μετατρέπεται σε χλωριούχο νάτριο και ειδικά φίλτρα UV καθαρίζουν και προστατεύουν με τον πλέον σύγχρονο τρόπο.

Relax Area

Περιοχή κατάλληλα διαμορφωμένη με αναπαυτικά καθίσματα relax, όπου η μουσική, τα χρώματα και τα αρώματα, χαλαρώνουν και ανακουφίζουν από το καθημερινό stress.

ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

Οι Ελληνικές και Ρωμαϊκές Θέρμες, ήταν πραγματικοί ναοί απόλαυσης, χώροι συνάντησης και γνωριμιών, οάσεις υγείας, θέατρα τέχνης και κουλτούρας, στα οποία οι επισκέπτες αφουγκράζονταν το σώμα και το πνεύμα τους. Το μυστικό τους, ήταν κλεισμένο μέσα στην υγιεινή δύναμη της θερμότητας, η οποία παραγόταν στους φημισμένους ρωμαϊκούς φούρνους “hypocausius”. Οι φούρνοι αυτοί, ήταν κατασκευές βασισμένες σε ιδιαίτερη Θέρμο-υδραυλική εγκατάσταση η οποία λειτουργούσε τροφοδοτούμενη με κάρβουνο ξύλου. Ειδικά κανάλια οδηγούσαν το θερμό νερό στις πισίνες και τις μπανιέρες, ενώ ο καπνός μέσα από ειδική εγκατάσταση θέρμαινε τα τοιχία και τα δάπεδα των μεμονωμένων χώρων. Μέσα από την βιοκλιματολογία και τον έλεγχο της θερμοκρασίας, ώστε αυτή να δίνεται στην κατάλληλη ποσότητα και σε διαφορετικές κλίμακες στα διάφορα τμήματα, επιτυγχάνονταν θεαματικά αποτελέσματα τόσο για την σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των θαμώνων. Η αρχιτεκτονική σύνθεση των χώρων, υπάκουε σε μια πολύ συγκεκριμένη ακολουθία, γύρω από την πηγή θερμότητας “hypocausius”.

Η σημερινή του μορφή συναντάται στο Yava Fitness Center, ως Κύκλος Αναγέννησης και περιλαμβάνει:

Sauna

Εφαρμογή Φινλανδικής προέλευσης με θερμοκρασία που αναπτύσσεται από 65ο – 80ο C. Ξηρή θερμότητα, μέσα σε ξύλινη κατασκευή. Η έντονη εφίδρωση, προκαλεί μια φυσική αποτοξίνωση στον οργανισμό και ανοίγει τους πόρους. Η παραμονή στον χώρο αυτόν διαρκεί έως 10’. Ακολουθεί κρύο douche, το οποίο κλείνει τους πόρους και διακόπτει τη διαδικασία εφίδρωσης.

Hamam

Εφαρμογή Ρωμαϊκής προέλευσης με θερμοκρασία που αναπτύσσεται από 45ο – 48ο C. Υγρή θερμότητα, μέσα σε μαρμάρινη κατασκευή. Οι υδρατμοί ενισχύουν την ρύθμιση του PH, την ενυδάτωση και καθαρότητα του δέρματος. Με την προσθήκη αιθέριων ελαίων στον ατμό, επιτυγχάνεται ένα ευχάριστο, χαλαρωτικό και ευεργετικό μπάνιο. Η παραμονή στον χώρο αυτόν διαρκεί έως 15’.

Rassoul

Εφαρμογή Ρωμαϊκής προέλευσης με θερμοκρασία που αναπτύσσεται από 39ο – 42ο C, ιδανική για την φυσική αύξηση του μεταβολισμού. Χρησιμοποιεί χρωμοθεραπεία σε συνδυασμό με λάσπες σε όλο το σώμα για λιποδιάλυση ή φύκια σε τοπικά σημεία ή άργιλο για σύσφιξη ή ακόμη και ενυδατικές κρέμες για πρόσωπο και μπούστο. Μετά την εφαρμογή, ευχάριστη υδροβροχή αγκαλιάζει το σώμα, ξεπλένοντάς το και αφήνοντάς το λείο, καθαρό και βελούδινο.

Duce Aromatic

Ντους αρωματικών υδροβροχών σε μέτρια θερμοκρασία με αιθέριο έλαιο λεβάντας, γιασεμιού, άνθος πορτοκαλιού και χαμομήλι και στη συνέχεια ντους παγωμένης ομίχλης με αιθέριο έλαιο κέδρου, ευκαλύπτου ή μέντας, για να πετύχουμε τη διαφορά θερμοκρασίας και να ισορροπήσουμε τον οργανισμό.

Γυμναστηρια με Spa