Γιατί το σώμα σου χρειάζεται τους γυμνασμένους κοιλιακούς! | Yava Fitness Centers

Γιατί το σώμα σου χρειάζεται τους γυμνασμένους κοιλιακούς!

giati-xreiazesai-gumnasmenous-koiliakous

Οι λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιθυμούν καλοσχηματισμένους και γραμμωμένους κοιλιακούς συνήθως έχουν να κάνουν με την εμφάνιση και την καλαισθησία. Είναι, όμως, αυτοί οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους χρειάζεται όντως να αποκτήσεις γυμνασμένους κοιλιακούς; 

Σκοπός μας είναι, μέσα από το άρθρο αυτό, να σε βοηθήσουμε να κατανοήσεις τους ουσιαστικότερους λόγους που χρειάζεσαι γυμνασμένους κοιλιακούς και έχουν να κάνουν με την υγεία σου αλλά και το σώμα σου! Σίγουρα, θα σε ενδιαφέρει η γράμμωση και η αισθητική, αλλά αυτά θα έρθουν ως αποτέλεσμα και όχι ως αυτοσκοπός, με την πάροδο του χρόνου.

Οι κοιλιακοί μύες αποτελούν μέρος του μυϊκού συστήματος του μέσου κορμού και είναι υπεύθυνοι για την σταθεροποίηση της σπονδυλικής στήλης και της λεκάνης.  

Το να στέκεσαι όρθιος και να κινείσαι, ο έλεγχος της κίνησης, η μεταφορά ενέργειας, η κατανομή δυνάμεων, η προστασία της μέσης και η δυνατότητα να κάνεις ισχυρές κινήσεις με τα άκρα είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για τους οποίους αξίζει να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση και προσοχή. 

Η σταθερότητα, η δύναμη, η κινητικότητα και ο καλός συντονισμός κοιλιακών-ραχιαίων, μεταξύ άλλων, αποτρέπει πολλές κακώσεις στις ωμοπλάτες, τον αυχένα και τις περιβόητες ενοχλήσεις στη μέση. 

Αυτός είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος που πιθανότατα ταλαιπωρείσαι και εσύ με προβλήματα της μέσης, μιας και η αδυναμία των μυών να συγκρατήσουν στη σωστή θέση τους σπονδύλους, είναι η βασική αιτία της οσφυαλγίας. 

Αν θέλεις και εσύ να απαλλαγείς από τις ενοχλήσεις και τους πόνους, απολαμβάνοντας μια πιο ευχάριστη και δραστήρια καθημερινότητα, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να αξιοποιήσεις τις τρεις ασκήσεις για γυμνασμένους κοιλιακούς, που περιγράφονται πιο κάτω, και τις οποίες μπορείς να κάνεις σε λίγο χρόνο και με μεγάλη με ευκολία ακόμη και στο σπίτι για πιο γρήγορα και πιο άμεσα αποτελέσματα:

 

Ροκανίσματα  

Εκτελείται ανάσκελα, με τα πόδια στο πάτωμα ελαφρώς ανοιχτά και τα γόνατα λυγισμένα.  

Τοποθέτησε τα χέρια σου πίσω από το κεφάλι στο ύψος των αυτιών και με τους αγκώνες ανοιχτούς.  

Σφίξε τους κοιλιακούς σου, κοιτάζοντας στο ταβάνι και ανασήκωσε τους ώμους μερικά εκατοστά από το πάτωμα, χωρίς να σηκώνεις το κάτω μέρος της μέσης και επανάλαβε 30 φορές. 

Τι να αποφύγεις: 

Να κλείνεις τους αγκώνες αγκαλιάζοντας το κεφάλι. Κράτα τα χέρια και τους αγκώνες παράλληλα με το έδαφος και το ταβάνι. 

Να τραβάς το κεφάλι για να ανασηκωθείς φέρνοντας το πηγούνι στο στήθος. Θα δημιουργήσεις πρόβλημα στον αυχένα.  

Να καμπουριάζεις την ώρα που ανασηκώνεσαι. Θα πρέπει να διατηρήσεις τον κορμό σου ευθεία.  

 

Ποδήλατο  

Ζεστάναμε τους εμπρόσθιους, ώρα να γυμνάσουμε και τους πλάγιους κοιλιακούς. 

Ξάπλωσε ανάσκελα στο πάτωμα κρατώντας κάτω τη μέση και σφίγγοντας το κέντρο για να ενεργοποιηθούν οι κοιλιακοί σου.  

Τοποθέτησε τα χέρια πίσω από το κεφάλι κρατώντας κάτω τους αγκώνες και στη συνέχεια φέρε τα γόνατα στο στήθος εναλλάξ.  

Ίσιωσε το δεξί πόδι αποφεύγοντας να ακουμπήσεις στο έδαφος, γυρνώντας ταυτόχρονα το άνω μέρος του κορμού προς τα αριστερά, προσπαθώντας να ενώσεις τον δεξί αγκώνα με το αριστερό γόνατο.  

Στη συνέχεια επανέλαβε από την άλλη πλευρά για να ολοκληρώσεις μία επανάληψη. Επανάλαβε 30 φορές. 

 

Σανίδα 

Ξάπλωσε μπρούμυτα και τοποθέτησε τα χέρια εκτείνοντάς τα στην ευθεία με λυγισμένους αγκώνες στις 90 μοίρες, έτσι ώστε το βάρος να πέφτει στους πήχεις.  

Βεβαιώσου ότι οι αγκώνες βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους.  

Στη συνέχεια στηρίξου στα δάχτυλα των ποδιών σου με το σώμα να βρίσκεται σε ευθεία από το κεφάλι έως τα δάχτυλα.  

Σφίξε το κέντρο του κορμού ρουφώντας τον αφαλό και διατήρησε αυτή τη θέση για 1λεπτό. Για πιο προχωρημένους 2 λεπτά. 

Τι να αποφύγεις: 

Να ανεβάζεις τους γλουτούς. Καταπονείς αγκώνες και ώμους. 

Να κατεβάζεις τους γλουτούς. Καταπονείς τη μέση. 

Να μην αναπνέεις κανονικά. Θα κουραστείς πολύ γρήγορα και δεν θα βγάλεις το λεπτό.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσπάθησε να περνάς από άσκηση σε άσκηση χωρίς διάλειμμα και επανάλαβε τον κύκλο των ασκήσεων για 2 έως 3 φορές. Αν είσαι πιο προχωρημένος μπορείς να επαναλάβεις μέχρι και 5 κύκλους. 

Τώρα, είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζεις γιατί χρειάζεται να προσπαθήσεις να αποκτήσεις γυμνασμένους κοιλιακούς. Κάνε λοιπόν το πρώτο βήμα και έλα να κάνεις την εγγραφή σου στο πιο κοντινό σε εσένα YAVA, που θα το βρεις ΕΔΩ, βγάλε πρόγραμμα και ξεκίνησε τις προπονήσεις!  

Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της συνέπειας και την αφοσίωσης και εμείς είμαστε δίπλα σου για να σε βοηθήσουμε να πετύχεις τους στόχους σου! 

#Yava – It’s not fitness, it’s life!